Tawaran Biasiswa Yayasan Jasa Ann Joo Peringkat Ijazah Muda

Permohonan Biasiswa Yayasan Jasa Ann Joo  kini di buka untuk pelajar yang menyambung pengajian di peringkat Ijazah Sarjana Muda. Permohoan ini boleh dibuat melalui borang permohonan yang disediakan sebelum 15 Oktober 2022

Biasiswa Yayasan Jasa Ann Joo

Biasiswa Yayasan Jasa Ann Joo 2022

Yayasan Jasa Ann Joo (“Yayasan”) telah ditubuhkan pada April 2018 untuk menyumbang kepada masyarakat tanpa mengira bangsa, status dan agama dengan menaja pelajar yang ingin melanjutkan pelajaran ke peringkat tinggi dalam bidang Teknikal/Kejuruteraan, Perakaunan/Kewangan, Gunaan Sains, dan Sains Komputer/Teknologi Maklumat daripada universiti/institusi TVET tempatan. Yayasan ini membantu golongan yang kurang bernasib baik dalam komuniti untuk mencapai kualiti hidup yang lebih baik dan juga terlibat dalam usaha untuk melindungi dan memelihara alam sekitar

Baca juga : Permohonan Zakat Pelajar UiTM 2022/2023

Syarat Kelayakan

  • Warganegara Malaysia yang layak berumur tidak melebihi 23 tahun pada masa permohonan.
  • Sedang mengikuti pengajian sepenuh masa dalam bidang Kejuruteraan/Perakaunan/Kewangan/Sains Gunaan/Sains Komputer/Teknologi Maklumat pada tahun kedua (ke-2) dan seterusnya.
  • Pencapaian akademik yang kukuh secara konsisten dengan PNGK minimum 3.0 untuk semester sebelumnya dalam kursus Ijazah atau purata minimum 60% untuk 6 kertas pertama ACCA mereka pada masa permohonan.
  • Mahir berbahasa Inggeris dan memiliki kemahiran komunikasi yang kuat, sifat positif & kemahiran kepimpinan.
  • Penglibatan aktif dalam aktiviti kokurikulum atau sukan.
  • Tidak boleh memegang biasiswa/pinjaman lain pada masa ini atau terikat kepada/atau menerima bantuan/anugerah kewangan daripada mana-mana perbadanan/institusi/yayasan atau badan kerajaan lain.

Cara Permohonan Biasiswa Yayasan Jasa Ann Joo

  • Peringkat 1: Pemohon dikehendaki memuat turun dan melengkapkan borang permohonan dengan menyerahkan dokumen berkaitan kepada [email protected] sebelum tarikh tutup permohonan.
  • Peringkat 2: Semua permohonan yang dikemukakan akan disemak oleh Sumber Manusia Kumpulan (GHR) untuk memastikan semua kriteria kelayakan dipenuhi.
  • Peringkat 3: Pemohon yang disenarai pendek akan ditemu duga oleh panel penemuduga daripada Sumber Manusia Kumpulan (GHR) dan Ketua Unit Perniagaan.
  • Peringkat 4: Pemohon yang disenarai pendek dari Peringkat 3 kemudiannya akan menjalani pembentangan dalam mana-mana format yang dikehendaki dan sesi Soal Jawab dengan Jawatankuasa Biasiswa.

Maklumat Lanjut

Sekiranya anda mempunyai sebarang pertanyaan dan maklumat lanjut mengenai permohonan Biasiswa Yayasan Jasa Ann Joo, anda boleh layari laman web http://www.annjoo.com.my/.

SHARE DI WHATSAPP ATAU MEDIA SOSIAL:

Sertai Komuniti Kami

Dapatkan UPDATE terkini lebih pantas terus ke emel anda!