Proton Saga SV 1.3 Dilancarkan – Harga Dan Spesifikasi

Harga Dan Spesifikasi Proton Saga SV

Harga Dan Spesifikasi Proton Saga SV | Woww! Nampaknya sati inisiatif bijak dilakukan oleh PROTON Edar apabila mengumumkan pelancaran kereta mampu milik iaitu Proton Saga SV dengan harga yang agak berpatutan. Dr Fuh dapat info ni dari laman Arena Kereta.

PROTON hari ini melancarkan varian Saga terbarunya, Saga Super Value (SV) dalam menyahut cabaran untuk memperkenalkan kereta mampu milik kepada rakyat Malaysia yang berpendapatan rendah.

Harga Dan Spesifikasi Proton Saga SV

Harga Dan Spesifikasi Proton Saga SV

Lihat 10 gambar Jarak Dekat Proton Saga SV mampu milik

Varian baru Saga itu diperkenalkan oleh Ketua Pegawai Eksekutif PROTON Edar, Hisham Othman di Bilik Pameran Platinum PROTON, Mutiara Damansara. Saga SV ditawarkan dalam enam variasi warna iaitu Solid White, Elegant Brown, Tranquility Black, Fire Red (warna Saga 1.6 SE), Genetic Silver dan warna terbaru Blue Rock.

Saga SV dikuasakan dengan enjin 1.3 litre CamPro IAFM, iaitu juga disertakan dengan pengesan dibahagian belakang dan rim 13-inci.

harga dan spesifikasi proton saga sv

Model terbaru yang dipertingkatkan dari segi keselamatan dan kualiti itu dijual pada harga RM33,438 hingga RM36,888, menunjukkan pengurangan harga sehingga 12 peratus berbanding model Saga sebelum ini. Model ini merupakan variasi dari model Saga FLX dan fungsi keselamatannya hampir sama.

Harga untuk model Saga SV 1.3 (M) dijual pada harga RM33,438 (solid) dan RM33,888 (metallic) manakala Saga SV 1.3 (A), RM36,438 (solid) dan RM36,888 (metallic). Saga SV didatangkan dengan jaminan tiga tahun/100,000 km. Anda yang berminat sudah boleh melakukan tempahan mulai hari ini. – Sumber

Incoming search terms:

Tekan Untuk Teruskan Bacaan
The following two tabs change content below.
 Proton Saga SV 1.3 Dilancarkan   Harga Dan Spesifikasi
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Comments

comments

39 thoughts on “Proton Saga SV 1.3 Dilancarkan – Harga Dan Spesifikasi

  1. nurul hidayah

    gaji saya dgn suami klu dcmpur dpt 1700.layak x tuk mmiliki keta ni.sblmni sy pnh wat loan keta dpt dlm 26rbu.cmne tu ye.blh ke

    Reply
  2. syah

    salam….sy nk tanya….sy ader gen2 thn 2008…thn lepas sy buat loan baru sbb nk kurangkan bulanan…..so ape yg sy tnya blh ker kalu sya nk trand in gen2 ke saga sv??harap pihak tuan dpt bntu….hubungi sya 0178755642

    Reply
  3. dilla

    salam….saya nk tnya kalu gaji sya rm1000 boleh tk apply? sy blum penah beli mana2 kereta lagi sebelum ni….ini kali pertama saya nk beli…

    Reply
    • jay

      wassalam.. boleh apply klu gaji seribu… janji ade dokumen yang di perlukan…. sperti slip gaji… dan lain2

      Reply
    • jay

      kebiasaan nya, proton akan amek 10% untuk D/P… so, kalau harga tu rm33888.00… D/P dalam rm3K je la….
      dan berbeza pulak pada kedai kereta lain… diorang akan fleksibel kan D/P… means, xkesah la bape, atas pembincangan.. better bayar D/P lebih.. bulan2 jadi murah…

      Reply
  4. meh

    Byk beza nya kan jika dbandingkan dengan saga FLX kalau tgk website proton.. ABS EBD tu saya rasa penting.. saya baru booked flx executive, bank loan 2 hari lepas send dokumen dah lulus, tinggal nk sain contract inshallah minggu depan, tp ibu bapa saya suruh saya amik sv ni.. hm… ada org lain kata pulak tak byk beza.. 250 monthly tu utk 15 tahun kann…. lama juga tu

    Reply
  5. alwudin

    proton saga sv vs perodua viva

    cadang nak beli car neew, mana satu nak beli. ada pendapat baik beli viva saja sbb lasak dr saga. mohon comen. tq

    Reply
    • Dr Fuh Post author

      kalau nak ikutkan kualiti memang viva lebih berkaliti dari saga sv ni..tapi depend on keperluan saudara jugak, saga sv lebih luas, viva ruang agak sempit..

      Reply
  6. nadzihah

    salam .. saya nak tanyer .. umo saya 19 tahun dan gaji saya hanya rm 1200 ..
    saya nak tanye boleh ke saya apply ??
    dan perlukan penjamin ke ??

    Reply
  7. lina

    tp kn, kereta ni thn pertama je kan bayar rm250?? untuk tahun seterusnya akan naik utk berperingkat2 kn?? huhuhu.. xjd nak ambik kereta ni..ekekeke

    Reply
  8. mat kuantan

    Aku dah beli sv ni, dah lulus pun loan.. org nak cakap apa ckplah.. Janji bayaran bulanan kecik. Dan bleh nak g mana2. Janji x kena hujan panas udah. Tp aku ambik yg flat rate.. malas nak ambil yang makin lama makin naik tu.. bulanan aku baru RM392. Hongleong bank. Dan ini adalah kete ke3 aku..

    Reply
  9. iswara 2002 owner

    Mendelah org duk bising pasal kereta ni. beli aje bayar bulan2 duit sendiri kan.. jgn nyusahkan org lain sudah.. pandai2 la hidup jgn nk harap govt aje.. kalau xda ikhtiar beli motor aje tak payah berangan sangat.. org dulu angkut anak bini sampai berlima satu motor redah hujan x bising punn

    Reply
  10. nori sya

    Kteorg order saga sv warna elegen brown dh lbih sblan tpi lum smpai pun nape eak..kt proton pontian..lmbat tul lah..asyik duruh tgu n tgu lg..nk lek kmpung jauh ni..

    Reply
  11. jual rumah di jakarta

    hello there and thanks for your information ? I’ve definitely picked up something new from proper here. I did on the other hand experience several technical issues the usage of this web site, as I experienced to reload the website a lot of occasions previous to I may just get it to load correctly. I have been thinking about in case your web hosting is OK? No longer that I am complaining, but slow loading circumstances times will often affect your placement in google and can harm your high-quality score if ads and marketing with Adwords. Well I’m including this RSS to my e-mail and can look out for much extra of your respective interesting content. Ensure that you update this again soon..

    Reply
  12. Pingback: Harga PROTON Persona SV Dan Spesifikasi | Fuh.My

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge