Contoh Surat Berhenti Kerja Bahasa Melayu

Contoh Surat Berhenti Kerja Bahasa Melayu, Surat Perletakan Jawatan, Notis Berhenti Kerja Bahasa Melayu, Notis Perletakan Jawatan,

Contoh Surat Berhenti Kerja Bahasa Melayu | Pelik tak tiba-tiba Dr Fuh buat artikel berkenaan Surah Berhenti Kerja? hehehe actually takde ape pon. Saja untuk dijadikan rujukan kepada sesiapa yang nak berhenti kerja tapi tak tau nak tulis surat macam mana boleh lah rujuk artikel ni. Tapi ayat tu boleh la ubah, jgn guna ayat contoh surat  berhenti kerja ni pulak. Format tu boleh ikut icon smile Contoh Surat Berhenti Kerja Bahasa Melayu

——————————————————————————

CONTOH SURAT BERHENTI KERJA

 

Abu Seman Bin Masjoko
No c-56 ,Kg Susur Sungai
Persiaran 7 Lorong Liku Liku
09280 Pendang
Kedah Darul Aman
_______________________________________________________________________________________

Tuan pengurus,
Syarikat perkapalan Emn Sdn Bhd,
458102, pengkalan chepa
Kota Bharu ,kelantan 15 September 2012

Tuan ,

PER: PERLETAKAN JAWATAN

Berdasarkan maklumat yang dirujuk di atas , saya Mohd kamal bin kamil mustapha memangku jawatan pemandu lori kontena di syarikat tuan ingin meletakkan jawatan yang akan berkuat kuasa pada 30 November 2012 , sehubungan itu saya akan mematuhi polisi syarikat untuk memastikan proses perletakan jawatan saya berjalan mengikut tempoh masa yang diberikan syarikat tuan.

2. Justeru itu, saya ingin memohon maaf sekiranya tindakan saya ini meninggalkan kesan ke atas syarikat tuan , tujuan saya mengemukakan permohonan perletakan jawatan ini adalah disebabkan saya telah mendapat tawaran perkerjaan baru dan saya amat berterima kasih di atas kesudian pihak tuan memberi tunjuk ajar dan membimbing saya selama ini.

Dengan itu ,saya amat berharap kesudian pihak tuan memberi kerjasama di dalam permohonan ini.

Sekian, terima kasih

Yang Benar
_ _ _ _ _ _ _
(Mohd kamal bin kamil mustapha)
Pemandu lori Kontena

Ini contoh je, yang pentung format dia tu. Ni Dr Fuh lampirkan sekali contoh bergambar yang sempat Dr Fuh capai melalui google.

Lagi Contoh Surat Berhenti Kerja

107529107 Contoh Surat Berhenti Kerja Bahasa Melayu

======================================================

Contoh Surat Perletakan Jawatan Contoh Surat Berhenti Kerja Bahasa Melayu

=======================================================

Contoh Surat Perletakan Jawatan Mudah Contoh Surat Berhenti Kerja Bahasa Melayu

Ok cukup lah kot 4 contoh surat berhenti kerja / surat perletakan jawatan. Semoga ianya memberi manfaat kepada anda semua. Ingat, sebelum buat apa-apa keputusan fikir dulu masak-masak, fikir kesan baik dan bruknya kepatas keputusan yang kita buat tu. Semoga terus berjaya dalam hidup!!

Oh ya, kalau dah berhenti kerja nak apply kerja baru mesti kena buat resume dah surat permohonan kerja kan? korang boleh rujuk bawah ni icon smile Contoh Surat Berhenti Kerja Bahasa Melayu

Good Luck!

Incoming search terms:

The following two tabs change content below.
 Contoh Surat Berhenti Kerja Bahasa Melayu
Merupakan seorang blogger yang gemar berkongsi artikel menarik dari sumber lain sebagai pengajaran dan rujukan pembaca dengan sedikit gubahan ayat dan olahan sendiri disamping menyelitkan artikel berunsur lawak serta kisah benar. Bercita-cita menjadikan fuh.my sebagai blog Informasi terbaik di Malaysia.

Comments

comments

10 thoughts on “Contoh Surat Berhenti Kerja Bahasa Melayu

  1. Copyrighted Content Warning

    Salam tuan,

    saya wakil dari beberapa blog tempatan malaysia dengan ini meminta agar tuan membuang segala copyright content yg tuan cedok dr google search masuk ke dlm blog tuan. Kami berpakat utk membuat laporan kpd google atau dmca yg tuan sendiri maklum akan kesasihan dan kekuatannya. KIta semua maklum jika blog tuan diblacklistkan ,sudah pasti blog fuh,my akan hilang dr google search sendirinya selamanya,pinta kerjasama tuan. Kami akan review kembali blog tuan pd 20/08/2013/.

    Sekian
    Anti Copyright Content

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge