10 Fakta Tentang Cristiano Ronaldo Yang Kurang Diketahui

Real Madrid Star Cristiano Ronaldo Throws Out Ceremonial First Pitch At Dodgers Game

10 Fakta Tentang Christiano Ronaldo Yang Kurang Diketahui | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Wah, rancak pulak Teacher Muja berkongsi dengan korang sekarang ni kan. Dua hari sebelum pulang ke tempat Teacher Muja study, pulun berkongsi. Lepas ni nak exam pulak. Teacher pun ada exam tahu.

Untuk entry ini, Teacher Muja nak berkongsi sesuatu yang sangat rare. Yup. Rare sebab walaupun Teacher Muja bukanlah peminat sukan bola sepak, tergerak hati ni nak berkongsi dengan korang semua tentang pemain bola sepak yang boleh dikatakan terhebat iaitu Christiano Ronaldo, pemain bola terhandsome tu.

Nama Cristiano Ronaldo adalah sebuah nama yang sangat terkenal dalam era ini. Rakyat dari seluruh dunia dan setiap kumpulan umur mengenali beliau . Beliau telah menjadi salah seorang pemain bola sepak terbesar dalam sejarah bola sepak. Beliau memenangi Ballon D’or Anugerah pada tahun 2008 apabila dia bermain untuk Manchester United. Ronaldo dipercayai adalah seorang pemain yang rajin. Beliau berlatih setiap hari untuk mencapai tahapnya sekarang dan tidak berhenti dalam usahanya.

Di bawah adalah senarai 10 fakta tentng Christiano Ronaldo yang kurang diketahui. Tidak syak lagi beliau adalah salah seorang pemain bola yang terbaik!

1. Nama

Cristiano Ronaldo, fakta cristiano ronaldo, pemain bola sepak terbaik

Beliau dinamakan sempena nama  seorang bekas Presiden Amerika Syarikat iaitu Ronaldo Reagan yang sangat dikagumi oleh ayahnya. Nama penuh beliau adalah Cristiano Ronaldo sos Santos Aveiro.

2. Sifat

cristiano ronaldo, cristiano ronaldo sombong, cristiano ronaldo arrogant

Ronaldo dipercayai menjadi sombong pada masa-masa . Semasa dia masih kecil, dia telah memukul gurunya dengan kerusi kerana dia telah membuat mempermainkan loghat Madeiran beliau.

3. Keyakinan Diri

cristiano ronaldo, keyakinan diri cristiano ronaldo, cristiano ronaldo sangat yakin diri

Cristiano sentiasa menyebut bahawa “Saya tahu, saya yang terbaik. Sejak kecil, beliau percaya dalam dirinya tanpa sebarang keraguan. Jurulatihnya di Sporting Lisbon berkata bahawa pernah memotong 3, 4 pemain dengan senang seperti tiada apa-apa.

4. Bergaya

cristiano ronaldo bergaya, cristiano ronaldo suka bergaya, fesyen cristiano ronaldo

Walaupun sibuk dengan kariernya, Cristiano Ronaldo tetap tidak ketinggalan dalam bidang fesyen . Beliau mempunyai 2 butik sendiri di Portugal yang dinamakan CR7 . Dua adik-beradik perempuan beliau menjalankan perniagaannya itu. Dia suka memakai pakaian yang bergaya.

5. Pembedahan

cristiano ronaldo, pembedahan cristiano ronaldo, cristiano ronaldo bedah

Cristiano Ronaldo pernah menjalani satu pembedahan jantung ketika beliau berusia 15 tahun. Para doktor berkata, pembedahan itu adalah penting kerana masalah ini boleh memusnahkan kerjayanya.

6. Tidak Boleh Menerima Kekalahan

cristiano ronaldo menangis, cristiano ronaldo tidak boleh menerima kekalahan, tangisan cristiano ronaldo

Semasa Ronaldo masih kanak-kanak , beliau pernah menangis apabila kawan-kawannya tidak menjaringkan gol yan dibantu oleh beliau. Beliau telah dipanggil “bayi menangis” kerana ini. Dalam temu bual pada tahun 2011 , beliau berkata, kadang-kadang apabila dia berada di kolam renang dengan teman wanita beliau , mereka lumba berenang. Pada mulanya beliau membiarkan teman wanita beliau menang tetapi pada akhirnya, dia sentiasa menang kerana dia tidak boleh menerima kekalahan.

7. Model

cristiano ronaldo modelling, model cristiano ronaldo, cristiano ronaldo jadi model

Ronaldo menjadi model untuk beberapa jenama besar seperti Nike dan Armani Exchange. Kali terakhir direkodkan , beliau telah memperoleh $ 25000000 duit tambahan sebagai model.

8. Merendah Diri

cristiano ronaldo rendah diri, cristiano ronaldo,

Ronaldo tidak mempunyai tatu pada kulitnya untuk membolehkan beliau menderma darah sebanyak dua kali setahun. Selain itu, beliau tidak minum minuman beralkohol kerana ia mengingatkan beliau mengenai penyakit bapanya yang disebabkan oleh minuman beralkohol itu.

9. Nasib Malang Liverpool

cristiano ronaldo ketawa, cristiano ronaldo laughing, cristiano ronaldo gelak

England kelab bola sepak Liverpool mempunyai peluang untuk menandatangani Cristiano pada tahun 2002 untuk £ 12200000 tetapi mereka tidak menandatanganinya kerana mereka memutuskan dia tidak cukup baik .

Girlfriend

10 Fakta Tentang Cristiano Ronaldo Yang Kurang Diketahui . Nama Cristiano Ronaldo adalah sebuah nama yang sangat terkenal dalam era ini.

Teman wanita Ronaldo adalah satu model Rusia bernama Irina Shayk . Beliau dinamakan sebagai salah satu daripada model yang paling indah Rusia. Menurut media , Ronaldo telah ditemui mencium Kim Kardashian tetapi dia menafikan bahawa dan masih tinggal bersama teman wanitanya.

Incoming search terms:

Tekan Untuk Teruskan Bacaan
The following two tabs change content below.
 10 Fakta Tentang Cristiano Ronaldo Yang Kurang Diketahui
Muja, pemilik blog http://www.mujadafewa.my/ seorang teacher blogger yang suka bercerita dan berkongsi ilmu yang ada. pejuang wanita yang berusaha untuk menjadi lebih baik hari ni daripada hari sebelumnya

Comments

comments

11 thoughts on “10 Fakta Tentang Cristiano Ronaldo Yang Kurang Diketahui

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge